Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Agro-Est Report: Sfaturi pentru aplicarea produselor pe bază de acizi humici

Îngrijirea solului este esențială, mai ales în cazul unor ani dificili, așa cum este și 2019. Tratamentele făcute la timp, pentru ca solul să rămână plin de substanțe nutritive, ajută fermierii să obțină producții ridicate. Produsele sunt vitale, dar la fel de important este modul de aplicare. Agro-Est Muntenia îi ajută pe agricultorii români cu produse deosebite și cu rețete de folosire care garantează profit.

Apex este produsul-minune al Agro-Est Muntenia din gama acizilor humici. Recomandarea specialiștilor din compania cu capital 100% româneste este ca Apex să fie folosit înaintea semănatului la culturile de cereale, porumb, floarea-soarelui și soia, în doză de 1.5-2.5 litri pe hectar. “Rădăcina se dezvoltă foarte bine, duce la absorbția azotului, fosforului și potasiului, rezultând o dezvoltare foarte bună a plantei”, a declarat Marius Zărnescu, fermier din județul Călărași.

Un produs și mai concentrat decât Apex este Salamat, care conține nu mai puțin de 70% acizi humici. Se folosește în 3 tratamente la vița de vie și la pomii fructiferi și se poate aplica și prin fertirigare. Pe lângă Apex și Salamat, Agro-Est Muntenia le oferă fermierilor și un alt produs care hrănește solul. Este vorba de Plytron, cu un conținut de 23% acizi humici și 12% aminoacizi.

La cerealele păioase, floarea-soarelui și porumb, doza este de 2.5-3 litri pe hectar, în timp ce la vița de vie și la pomii fructiferi se utilizează între 4 și 8 litri pe hectar. “Pentru prevenirea unor eventuale deficiențe, e bine ca aceste produse pe bază de acizi humici să se prepare cu 2 zile înainte de aplicare, pentru ca acizii humici să se poată dizolva în apa din compoziție. E foarte important ca aceste produse să nu se amestece cu produse cu reacție puternic alcalină, cu nitrat de calciu sau sulfat de magneziu”, sunt recomandările lui Constantin Năstase, director tehnic la Agro-Est Muntenia.

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading