Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Cum se rezolvă carențele de fosfor și de zinc la porumb

Porumbul este un mare consumator de fosfor. O știu toți fermierii care au această cultură.

Problema mare vine când fosforul trebuie deblocat din sol, pentru a ajunge în plantă. Agro-Est Muntenia are un produs care rezolvă această provocare. Fosforul joacă un rol esențial în dezvoltarea plantelor și, în final, în nivelul cantitativ și calitativ al recoltelor. Acest element este baza în formarea mecanismelor de apărare a plantelor la atacul bolilor. Astfel, blocarea fosforului în sol slăbește plante. Phostar este însă produsul care previne carența de fosfor și îmbunătățește modul de utilizare al fosforului și al azotului.

  • CARACTERISTICI PHOSTAR
  • CONȚINUT DE FOSFOR: 40%
  • ESTE PRELUAT RAPID ȘI APOI TRANSLOCAT ÎN ÎNTREAGA PLANTĂ
  • ARE UN CONȚINUT RIDICAT ÎN ELEMENTELE CHEIE COMPONENTE
  • ESTE COMPATIBIL CU ALȚI FERTILIZANȚI ȘI PRODUSE AGROCHIMICE
  • DOZĂ APLICARE LA PORUMB: 2.5-3 LITRI / HA LA 4-6 FRUNZE
Victor Brăiloiu, fermier din Gorj, va vedea cât de curând care sunt beneficiile aplicării Phostar. Folosește acest produs de la Agro-Est Muntenia pentru că în zona sa au fost diferențe mari de temperatură între zi și noapte și fosforul s-a blocat în sol.
“După aplicarea Phostar, în câteva zile, ar trebui, în mod normal, să se cunoască, să dispară antocianii respectivi, ca să capete un verde închis și creșterea să fie mult mai viguroasă” – Constantin Năstase, Director tehnic Agro-Est Muntenia
Producțiile lui Victor Brăiloiu au ajuns și la 16 tone pe hectar. A încercat semănatul la 50 de centimetri distanță, dar l-au ajutat și produsele Agro-Est Muntenia. A folosit Plyaminol și Kingfol Zn. Porumbul consumă mult zinc, element care stimulează procesul de creștere a rădăcinii, sinteza proteinelor și ajută transportul moleculelor de calciu. Kingfol Zn are o concentrație de 70% zinc, se aplică foliar, iar doza recomandată la porumb este de 0.5 litri / hectar. Gama completă de produse Agro-Est Muntenia poate fi găsită pe site-ul oficial al companiei, www.agroest.ro. Tot acolo sunt și datele de contact ale reprezentanților zonali.
Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading