Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Tratament combinat pentru o perioadă grea

Această toamnă nu a fost deloc fericită pentru fermierii români. Seceta s-a prelungit din vară și i-a pus pe gânduri pe agricultorii din țara noastră. Câmpurile nu sunt uniforme, așa cum și-ar fi dorit fermierii. Norocul lor a fost ploaia venită în ultimele zile, care a adus puțină apă în pământul suferind. După acest episod atât de așteptat de fermieri, Agro-Est Muntenia vine cu o recomandare pentru cei care au pariat pe grâu și rapiță: un tratament cu GroPlan și Omex Bio.

Florin Mitroi, manager tehnic al Agro-Est Muntenia, a explicat beneficiile acestui tratament. “Recomandarea noastră este combinarea GroPlan 1.5 litri / ha cu Omex Bio 1 litru / ha. GroPlan este un mix de elemente nutritive amestecat cu acid tirobutamic și dimetilsulfone. Plus 14% azot, 7% fosfor și 7% potasiu, plus ceva magneziu. Omex Bio este un îngrășamânt foliar și un biostimulator de creștere, care are 20% azot, 20% fosfor și 20% potasiu, plus microelemente plus alge marine 28%. Aceste două produse combinate duc la creșterea plantelor, adică îi dăm să mănânce pe deasupra. Algele marine, prin cele 2 substanțe, auxina și citochinina, au rolul de a scoate din stres plantele, ducând la creșterea lor”, a spus Florin Mitroi.

Tratamentul a dat deja roade la rapiță. Sunt fermieri din Ialomița și Călărași care au reușit să crească planta de la 3 frunze la 8. La trei săptămâni de la aplicarea acestui tratament, se văd deja efectele, dacă și temperaturile rămân undeva la 5-6 grade. Astfel, la grâu va avea loc înfrâțirea, iar înrădăcinarea va fi mai puternică.

Un alt produs de la Agro-Est Muntenia care poate ajuta cultura este Playminol. “Dacă e cultura răsărită și avem masa foliară, am putea să aplicăm Plyaminol, un produs pe bază de aminoacizi, 30% aminoacizi liberi, care ajută la creșterea și înrădăcinarea culturii și la pregătirea ei pentru iarnă”, a concluzionat Florin Mitroi, manager tehnic Agro-Est Muntenia.

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading