Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Agroest Muntenia, partenerul nelipsit în ferma de familie a lui Petre Mihăiță

Poveștile frumoase din agricultură se scriu și cu ajutorul Agroest Muntenia. Petre Mihăiță are o fermă de 600 de hectare în județul Brăila, iar munca este împărțită în familie. Tatăl său i-a dat cele mai bune sfaturi, iar cei doi muncesc cot la cot pentru a face producții ridicate. La acestea contribuie și produsele de la Agroest. 

2005 a fost anul în care Petre Mihăiță a decis să meargă pe drumul agriculturii. A început cu 10 hectare și a tot continuat să ia teren în arendă. 18 ani mai târziu a ajuns la 600 de hectare. În tot acest timp, tatăl i-a stat alături. “E destulă muncă, suntem pe câmp de dimineața până seara. Ne ajutăm unul pe celălalt, împărțim munca, să zicem așa. Zilnic venim pe câmp amândoi și ne consultăm, ne completăm unul pe celălalt tot timpul, la tot ce trebuie făcut și luăm decizia împreună, ca să mergem cu produsul de care e nevoie la momentul potrivit”, a povestit fermierul din Urleasca. 

Modelul lui Petre Mihăiță a fost tot timpul tatăl său, fost electrician, apoi fermier pasionat. Cei doi au pus la punct o strategie de dezvoltare a fermei, pe care au urmat-o cu strictețe. “În 2 inși nu poți să faci agricultură. Avem angajați, avem utilaje performante, semănăm la timp, erbicidăm. Avem tractoare John Deere de 300 CP, avem mașină de erbicidat performantă, avem combine John Deere”, a explicat fermierul brăilean.

Un avantaj uriaș în ferma din Urleasca este sistemul de irigații, care funcționează la capacitate maximă. Stația veche a fost păstrată, iar apoi modernizată cu ajutorul fondurilor europene. Petre Mihăiță și familia sa au schimbat conductele, au automatizat totul, iar rezultatele se văd. Sistemul de irigații se poate porni și opri în câteva secunde. 

Datorită sistemului de irigații, producțiile la hectar realizate de Petre Mihăiță sunt excelente. La soia obține 5 tone, la porumb vrea peste 17 tone. Un rol important îl au și tratamentele făcute cu ajutorul produselor Agroest Muntenia. “Cu ei lucrăm de circa 6-7 ani de zile. Colaborăm foarte bine cu persoana care se ocupă de vânzarea produselor. Ne ajută foarte mult, e nevoie de produs să-l avem, am sunat, a doua zi îl avem. Mergem pe câmp tot timpul, ne consultăm, vorbim, ce e nevoie, când e nevoie, momentul aplicării. Împreună cu partenerii ajungem la o producție foarte bună și mergem în continuare cu ei, cu toată încrederea”, a concluzionat Petre Mihăiță.

 

 

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading