Cart

Coșul dvs. este gol în prezent.

Tradiția cepei este dusă mai departe la Sabangia cu ajutorul Agroest Muntenia

Ceapa este o cultură de tradiție la Cril-Com, o fermă de familie din Sabangia, județul Tulcea. Cristian Cristea nu a vrut nicicum să renunțe la această cultură. Mai mult, a și investit pentru a prelucra recolta și pentru a face profit. Un ajutor a venit și de la Agroest Muntenia, care i-a pus la dispoziție 5 produse din portofoliu. 

Cristian Cristea și familia sa lucrează aproape 500 de hectare în județul Tulcea, la Sabangia. Pe lângă cultura mare, reprezentată de cereale, porumb, rapiță și floare, de pe 10-15 hectare se recoltează ceapă. “Chiar dacă ceapa nu mai este o cultură importantă din ferma noastră, tradiția de peste 20 de ani ne împinge să punem în fiecare an o suprafață de ceapă. Avem și o investiție pentru această cultură, o investiție care ne permite să o semănăm, să o prelucrăm, să o depozităm și să o ambalăm mecanizat, iar aceasta ne ajută în tot procesul de valorificare”, a explicat fermierul tulcean.

Pentru a avea ce să prelucreze, Cristian Cristea a apelat la Agroest Muntenia pentru a primi produse care să ajute ceapa să se dezvolte corespunzător. Iar recomandările specialiștilor companiei au fost nu mai puțin de 5: Omex Bio 20, Plyaminol, Glaucus, CalMax Gold și Kion.

Omex Bio este un produs creat pentru nutriția, stimularea și protecția plantelor. Are în compoziție 28% extract de alge marine, o doză similară de 20% de azot, fosfor și potasiu, dar și microelemente: magneziu, fier, zinc, cupru, mangan, bor, cobalt și molibden. La legume, doza recomandată este de 2-2.5 l / ha. 

La rândul său, Plyaminol este un biostimulator cu 30% aminoacizi liberi, care are un triplu rol: stimulează fiziologia plantelor, ajută la stabilirea de producții performante și scoate din stres culturile întârziate sau aflate sub influența unor factori de stres, cum ar fi fitoxicitatea, dar și condițiile climatice dificile. 


Caracteristici Plyaminol

Biostimulator performant și versatil, care scoate cultura din stres

Este recomandat în toate culturile și etapele de vegetație

Favorizează dezvoltarea plantelor și obținerea de producții ridicate

Doza recomandată: 1-1.5 l / ha

Glaucus este o formulă invocatoare, care corectează deficiențele de cupru. Are capacitate de vindecare, atât la aplicarea foliară, cât și la cea radiculară. Cuprul reduce turgescența în frunze, are efect asupra nodulării legumelor și favorizează formarea semințelor. CalMax Gold este un fertilizant foliar lichid, cu un conținut de calciu de 22.5%. În plus, formularea sa mai include azot, magneziu, mangan, fier, bor, cupru, zinc, molibden și aminoacizi. CalMax Gold favorizează realizarea unor producții mari.  

Un alt fertilizant utilizat de Cristian Cristea în ferma sa, la cultura de ceapă, este Kion. Acesta se remarcă printr-un conținut ridicat de potasiu și trioxid de sulf. În urma aplicării Kion, potasiul este mult mai repede absorbit de plante, chiar de 5 ori mai mult decât produsele cu formulare standard. Doza recomandată este de 1.5-2 l / ha.

Recomandările Agroest Muntenia au făcut ca recolta de ceapă de la Sabangia să fie mulțumitoare pentru Cristian Cristea. “Colaborarea cu Agroest a început în 2018, iar aceștia sunt mereu lângă noi, ori de câte ori avem nevoie de un sfat și un sprijin”, a concluzionat fermierul din Sabangia.

Toate detaliile despre produsele Agroest Muntenia destinate legumiculturii se găsesc pe www.agroest.ro

 

Share this post:

Post mai vechi Post mai nou

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

Translation missing: ro-RO.general.search.loading